Skjæreungen Vincent

I dag når vi var ute med Laika la vi merke til en liten skjæreunge som så veldig sliten ut, og kunne ikke fly. Jeg fanget den inn og vi tok den med hjem. Etterpå ringte jeg fuglehjelpen for å få innsikt i hva vi burde gjøre, og det første rådet var å sette den ut igjen. Men han sa også at om vi hadde tid kunne vi mate han opp for å gi han en bedre start på livet, og sørge for at han ikke blir kattemat. Vi har kalt han Vincent og han er veldig søt. Det er en kamp å mate han akkurat nå, men i følge han vi snakka med blir de fort klar over at vi betyr mat og da begynner de å åpne nebbet når de ser oss.

Han skal bo her til han kan fly litt på egenhånd.
IMG_6460

One thought on “Skjæreungen Vincent

  1. Fostret opp en skjæreunge for noen år siden. Foreldrene hadde valgt en særdeles dårlig plass å ha redet på, og når de hoppet ut av redet havnet de rett på en veldig trafikkert parkeringsplass. Søsknene var allerede påkjørt. Så vi tok han med oss, og etter et par timer hvor han satt på skulderen var han helt tam. Sov på brystkassen og alt. Superlett å mate.

    Men, det er vanlig praksis at skjæreunger forlater redet før de er flyvedyktige, og foreldrene er alltid i nærheten og sørger for mat og så god beskyttelse de klarer. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s