Dyr og pengebruk

Dette har jeg ikke skrevet om tidligere da jeg føler at vår økonomi er ikke noen andre sin business, men nå skriver jeg altså et innlegg i håp om å hjelpe andre dyre eiere å være mer økonomiske.

Kattepusene.
Kattene er nok de dyra som koster mest her i huset. Siden vi har tre stykker går det ganske mye mat og kattesand.
Mat:
Kattemat kjøper vi på nett, og fordi Pigo er følsom må alle kattene spise Royal Canin Sensible. Dette kjøper vi i 10 kilos sekker på internett da det er billigst. Om man bare har en katt vil nok 10 kilo være litt mye og fôret kan fort bli dårlig. Men har du mer enn 2 så vil jeg absolutt anbefale å kjøpe i “bulk”.
Her kjøper vi det: http://www.petworld.no/no/artiklar/kattemat-royal-canin-sensible-33-10-kg.html
Kattesand:
Kattesand kjøper vi på felleskjøpet. Man burde ikke få dårlig samvittighet fordi man kjøper sand uten lukt og så videre. Jackson Galaxy anbefaler faktisk å unngå å bruke kattesand med lukt og lukkede kattedo.
Kattesanden vi bruker: https://www.felleskjopet.no/butikk/kjaeledyr/katt/utstyr-til-katt/kattesand-canada-litter-18kg-u-50265577/

Hunden.
Mat:
Laika får mat fra felleskjøpet. Vi har prøvd ulike varianter men denne holder hun best vekta på og det er heller ikke alt for dyrt. Hun får litt kjøtt og rester ved siden av, og av og til et bein å gnage på.
Hun bruker senior fôr og disse kjøper vi 12 kilo om gangen.
https://www.felleskjopet.no/butikk/kjaeledyr/hund/toerrfor-hund/appetitt-senior-12570_BASE/

Kaninene.
Mat:
Kaninene får Oxbow pellets. Det kan bli ganske dyrt i lengden om man kjøper på butikk, men handler du fra Animail kan du kjøpe 11,3 kilo for rundt 500 kroner. Gaia får jo 150 gram daglig og Atlas får ca 40 gram så da er det lurt å kjøpe store sekker.
Strø i doen:
På felleskjøpet selger de Umas Pellets 16kg for ca 70 kroner. Dette er også kalt fyringspellets og er genialt i å absorbere lukt. En slik sekk varer ikke kjempelenge, men det er det billigste og beste alternativet.
Høy:
Kaniner må ha tilgang på høy hele tiden. Vi kjøper To Gode Naboer fra felleskjøpet. Om du vil at det skal være enda billigere anbefaler jeg å høre med en bonde. Uansett er det viktig at høyet er grovt og har bra kvalitet.
De får også friske urter flere ganger i uka.

Hamsteren.
Mat:
Yrja får Oxbow som vi kjøper hos den lokale veterinæren. 100 kroner for et kilo er dyrt men varer veldig lenge.
Strø:
Vi kjøper carefresh fra Animail. Dette koster litt, men når du har et så stort bur som oss trenger du bare å bytte alt ca en gang i måneden. Siden Animail har fri frakt over 1000 kroner handler vi alltid for det beløpet når vi er der.

Degus.
Mat:
Bane får Chinchilla fôr fra Oxbow. Det er det som ble anbefalt av veterinæren, men han spiser en god del kaninfôr også siden han bor sammen med kaninene. Høy spiser han også fra kaninene så han er kanskje det billigste dyret vi har.

Dette er altså det vi bruker penger på fast i måneden ca. Men det kommer også uventede regninger når et av dyra blir syke og må til veterinær. Å ha dyr koster penger, men man kan gjøre det litt billigere om man tenker økonomisk. Vi sparer kjempe mye på å kjøpe på internett, og Animail.no er nok siden vi bruker mest. Leker kommer jo utenom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s