Børsting og klipping

Ca en gang i måneden må kaninklør og hundeklør klippes. Jeg er “bad guyen” som gjør dette. Laika er veldig enkel, men kaninene kan være en utfordring om man ikke vet hva man gjør. Tiberius kan jeg klippe inne på kaninrommet, men Atlas må i fanget og legges på rygg.

Når en kanin blir lagt på rygg går de inn i en transelignende tilstand. Dette er ikke noe man skal gjøre fordi det er gøy, men heller noe man skal unngå så mye som mulig. Jeg legger han kun på rygg når klørne skal klippes, og gjør det aldri ellers.

IMG_4864
Jeg måtte også børste Atlas skikkelig i dag. Nå er røytesesongen her og om man ikke børster bort løs pels på kaninene – kan de svelge det (når de vasker seg) og i værste fall bli forstoppet. Forstoppelse hører kanskje ikke så ille ut, men når det gjelder kaniner (som har et veldig skjørt førdøyelsessystem) så kan det være livsfarlig.

IMG_4867
Han er søt da. Stakkars liten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s