Bondingen av Atlas og Tiberius

Det høres sikkert enkelt ut å få to kastrerte kaniner til å bli venner – men det er det ikke. Det er en prosess som kan være ganske ubehagelig å gå igjennom, og jeg kan si med sikkerhet at både Erik, jeg og kaninene er veldig slitne akkurat nå. Det har vært en lang dag.

Vi starta med å sette de i samme reisebur og dra på en halvtimes biltur. Turen gikk som smurt og kaninene lå inntil hverandre for å trøste gjennom hele turen. Problemene starta når vi satte de sammen på et nøytralt område (soverommet vårt).

1-IMG_3958
De ignorerte hverandre i starten noe som virket som et veldig godt tegn. Vi var dumme nok til å sette en dokasse inn (selv om den var vasket) og problemene begynte da Atlas nærma seg dokassen.

1-IMG_3959
Tiberius gikk til angrep, reiv pels av Atlas og jeg måtte skille dem flere ganger. Etter noen runder med pelsriving og biting roa de seg til slutt. Det var ganske enkelt veldig ubehagelig. Jeg måtte ta Tiberius unna Atlas og han beit etter meg (heldigvis hadde jeg hansker på).

1-IMG_3964
Her ser dere et eksempel på hvor mye pels som ble revet av. Det meste av pelsen er sort da Atlas er den som har fått mest bank.

1-IMG_3960
Atlas gjemte seg i et hjørne og det var egentlig veldig synd på han. Heldigvis roa de seg plutselig og nå har de ikke sloss på mange timer. De holder seg unna hverandre, men etter det jeg har lest i Den Store Kaninboka og på nettet er ignorering et godt tegn.

1-IMG_3965
Slik er de nå. På hver sin side av rommet og har hver sin dokasse med høy som de knasker på. Nå håper vi det bare går oppover herifra.
1-IMG_3966
1-IMG_3967

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s