Degusene som ingen ville ha

Da Erik og jeg først ble sammen (2012) var vi ofte innom dyrebutikken for å se på dyra de hadde inne. Ikke for å kjøpe, men for å se så søte de var og så videre. To deguser bodde i et av burene og vi ble fascinerte av dem. Jeg husker de var der veldig lenge før de ble kjøpt, og da de ikke var der lengre var vi sikre på at de hadde endelig fått et godt hjem.

Noen måneder senere ble de samme degusene annonsert på omplasseringsgruppa på facebook. Eieren var blitt allergisk og om ingen tok dem ble de avlivet. Vi avventet for å se om noen andre meldte interesse, men det var dessverre ingen. Vi ble enige om å ha de i fosterhjem til vi fikk omplassert de videre.

Det var aldri noen som ville ha dem. To små liv som ingen var interesserte i, og de endte opp med å bo hos oss permanent. Vi har hatt de i flere år, og for noen uker siden døde Conan. Nå er det bare Bane igjen og han har det tilsynelatende bra i et stort og fint bur som er åpent 24 timer i døgnet.

Jeg kan ikke la være å stille spørsmål med alt dette. Dyr blir avlet frem som kjæledyr, ender ofte opp i små bur og har uinteresserte eiere som er lei av dem. Kanskje er de gitt til et barn i gave som fort mistet interessen, eller kanskje ble de kjøpt av noen som trodde dette var dyr som man kunne kose med.

Jeg synes det er utrolig viktig å heller hjelpe de dyrene som allerede eksisterer istedet for å avle fram nye. Det er så mange dyr som har havnet hos mennesker som er gått lei og som ikke vil ha dem lengre. Det er så mange dyr her allerede vi kan hjelpe.

Å ta til seg omplasseringsdyr kan være en utfordring, men den er alltid verdt det. Conan fikk leve i 3 år ekstra fordi vi tok dem inn, og Bane lever enda i beste velgående. Verden er full av dyr som ingen vil ha. Så om du vurderer å få deg et dyr, vær så snill å tenk på alle de dyra som trenger oss. Adopterer du et voksent dyr som trenger deg redder du kanskje et liv, og det er veldig fint å tenke på.

1-IMG_3779

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s