Våre dyrs fortid

Selv om vi har fått alle våre dyr via omplassering, betyr ikke det at dyra har hatt dårlige erfaringer og fæle fortider. Noen av dem har sikkert det, men det er viktig å gi riktig informasjon og ikke spre ting “man tror”. Det kan fort bli veldig fælt for de som har hatt dyra før oss, så nå vil jeg fortelle litt om alle sammen.

Laika har vi utrolig lite informasjon om. Denne hunden vi er så glad i, og som har bodd hos oss de siste 2 årene. Hun var 7 og et halvt år når vi fikk henne, og i sommer blir hun 10. Hun er en trygg og god hund, og har veldig høy selvtillit. Det eneste vi vet om eierne som hadde henne før oss var at de ga henne litt mye mat, og at hun dermed var ganske tjukk når vi fikk henne. Dette ordnet seg fort. Vi undrer om at hun kanskje er et resultat av tjuvparring, da hun er blanding mellom så mye rart.
1-IMG_3560

Sasha ble omplassert på facebook da eieren hadde gått igjennom et samlivsbrudd og skulle flytte et sted hun ikke fikk ha henne mer. Dette var nok en av de mest følsomme overtagelsene vi har vært med på. Det var tydelig at damen var utrolig glad i henne og vi sørga for å holde henne oppdatert så hun visste at Sasha hadde det bra. I det hjemmet Sasha hadde før denne dama derimot, fikk hun ikke nok tid sammen med mammaen sin, og jeg fikk høre at hun hadde blitt stengt inne. Sasha er en redd pus, og trenger trygghet og omsorg for å ha det bra. Du kan ikke løfte henne, ikke holde henne fast eller stenge henne inne. Hun preges nok litt, men har blitt veldig trygg siden hun kom til oss.
1-IMG_3567

Degusene er en egen historie… Etter å ha lest på facebook at tidligere eier hadde blitt allergisk, og nå måtte de bort. Hvis ikke ble de avlivet. Buret ble ikke gitt bort, for det skulle selges. Heldigvis bestemte vi oss for å betale litt for et stort bur, og overtok guttene slik at de kunne få leve. Vi fikk dem i en liten pappeske, og jeg er ikke direkte imponert over hvordan dette ble gjort.
1185527_552654374788005_479585828_n

Tiberius ble gitt bort. Jeg vet ikke grunnen, men han var både trygg og glad i kos, så jeg tviler ikke på at han har blitt håndtert og hatt det fint.
1-IMG_3576

Atlas ble født hos en snill dame som hadde masse kaninkunnskap. Når han var leveringsklar ble han gitt bort, og kom dessverre ikke til et veldig bra hjem. Han ble satt ute i et bur alene, og gitt gnagerblanding (som er direkte farlig for kaniner). Damen hentet han hjem da hun så hvordan han hadde det, og fikk jobbet litt med han så han ble trygg og god. Nå bor han hos oss og er en glad og trygg kanin som gjør mye ugagn.
1-IMG_3586

Argus hadde en fantastisk fin familie, men dessverre ble minste jenta allergisk. Siden han var nesten 10 år gammel var de redde for å ikke få han omplassert. Vi hadde meldt oss som fosterhjem hos veterinærkontoret og ble oppringt angående han. Han gikk fra fosterhjem til å bo her permanent. Nesten hele familien var med når de skulle gi han til oss. Barna sa adjø og mammaen klemte han en siste gang. De var utrolig glade for at vi kunne beholde han, og jeg er sikker på at han trives godt hos oss.
1-IMG_3691

Yrja ble til ved et uhell. En smart hannhamster hadde klatret inn i buret til mammaen og gjort henne gravid. Vi tok henne når hun var gammel nok, og nå har hun det veldig fint i et stort og romslig bur.
1-IMG_2702

Posted in Alt

4 thoughts on “Våre dyrs fortid

  1. Det var skikkelig godt og interessant å lese om dyrenes historie faktisk. Jeg har jo faktisk fått hørt det før av deg personlig, men det var liksom så fint og oversiktlig og koselig med et eget innlegg om det 🙂 ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s