Kloklipp

1-IMG_3571
Kloklipp er sjeldent noe dyr liker. Allikevel har vi tre dyr som er avhengige av at klørne klippes, og det er som regel jeg som er “the bad guy”. Atlas ville ikke være med på kloklipp og ble derfor lagt på rygg. Det er noe som ikke er anbefalt da kaniner havner i en slags “transe” når de ligger på rygg. Det varte bare i noen få minutter så det gikk jo bra. Atlas hadde veldig lange klør og det var nok godt å få hoppe rundt uten å kjenne klørne sine så godt.

Tiberius får panikk av å bli holdt, så han har vi en egen vri på hvordan vi gjør det. Erik legger en hånd på ryggen hans, presser han litt ned i gulvet og jeg tar en og en fot.

OBS: Mange vet ikke at kaniner har en ulveklo på forlabben, slik som hunder. Denne kan vokse inn i labben til kaninen, så det er viktig at den blir sjekket med jevne mellomrom.

Etterpå er det veldig viktig å “detraumatisere” situasjonen, så derfor vanker det godis.
1-IMG_3575
1-IMG_3576
Laika måtte også klippe klør i dag, men hun er nok den enkleste av alle. Hun ligger stille og lar meg klippe, og etterpå blir det masse kos og ros. Det er godt å ha en hund som ikke får panikk, da jeg tror det ville vært vanskelig å tvinge henne ettersom at hun er ca 30 kilo.
1-IMG_3578

Sasha tar glede i at hun trenger iallefall ikke å klippe klør.
1-IMG_3567

Posted in Alt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s