Mine topp 5 animerte filmer

 1. Tarzan
  Foretrukket språk: norsk
  Absolutt min favorittfilm. Historien er fantastisk og jeg elsker starten av filmen. Dette er en film jeg ble mer glad i som voksen enn jeg var som barn. Det aller beste med filmen er uansett Tor Endresen’s tolkninger av Phil Collins sine sanger. Han oversetter dem ikke, han lager egen tekst. Stemmen hans regjerer stort over Phil Collins etter min mening.
  Tarzan-walt-disneys-tarzan-3605378-1024-576
 2. The Prince of Egypt
  Foretrukket språk: engelsk
  Det går ikke an å ikke elske denne filmen. Den er et mesterverk. Fantastisk fint animert, storslagen musikk og mer enn et øyeblikk der du bare vil gråte. Absolutt ikke en barnefilm, og fantastisk bra uansett om du er religiøs eller ikke.
  c2a02924fcde638c2da77bc9fed2ff79
 3. Mulan
  Foretrukket språk: engelsk
  En film alle småjenter burde se. Det som gjør Mulan så fantastisk i mine øyne er at hun fikk sjansen til å dra tilbake fra hæren, men valgte å ikke gjøre det. Det viste at det var noe hun -ville- gjøre, og ikke bare for å redde faren.
  mulan
 4. The Hunchback of Notre Dame
  Foretrukketspråk: norsk
  En film jeg av og til tenker “herregud, så jeg virkelig denne som barn? den er jo makaber”. En fantastisk fin film, gode moralske poeng og nydelig musikk.
  Esmeralda-(The_Hunchback_of_Notre_Dame)-1
 5. The Swan Princess
  Foretrukket språk: norsk
  Kanskje ikke en av de mest kjente filmene da den ikke er laget av disney, men antageligvis favoritt filmen min som barn. En fin vri på en ellers veldig tragisk historie. Spesielt sangen “Far longer than forever” på norsk er utrolig vakker.
  936full-the-swan-princess-screenshot

  (Denne lista inkluderer ikke filmer som Beowulff, Pokemon eller Studio Ghibli)
  Hvilke animerte filmer er dine favoritter?

Posted in Alt

4 thoughts on “Mine topp 5 animerte filmer

 1. Jeg er så mainstream å sier Løvenes Konge 😛 Ellers så elsker jeg Tangled og How to train your dragon 1 og 2.
  Svaneprinsessen har jeg ikke sett siden jeg var ei lita jenta men elsket den da…. kanskje jeg må finne den frem å se den igjen *barndomsminner*
  Dine 1 til 3 har jeg faktisk aldri sett, kanskje jeg får hive de på nyttårsforsettet mitt 😛
  The hunchback of notre damm (har kun sett den engelske) er og veldig fin, men den kommer ikke på min topp 5. Kanskje jeg og skal lage en slik liste til min blogg *stjeler ideen*
  🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s