Hvordan hjelpe en syk kanin som ikke spiser

I går ble vi oppmerksom på at Tiberius ikke har spist noe særlig, er uinteressert og ligger for det meste inni huset sitt. Man skal alltid ta forandring i personlighet alvorlig, spesielt når det gjelder kaniner.

Hvorfor: Kaniner er byttedyr som ikke viser at de er syke før det virkelig er ille. De skjuler både sykdom og skader veldig godt, så da er det ekstra viktig å ta tak med en gang du merker noe.

Etter en visitt hos veterinæren fikk vi både bakteriekultur og råd om å gi Critical Care. Hva er Critical Care? Rett og slett hastemat for herbivores som ikke spiser. Det inneholder alle vitaminene og mineralene de trenger, i tillegg til å ha et høyt innhold fiber (som er det viktigste i dietten deres).

Dette trenger du:
Critical Care
Engangssprøyte (fås kjøpt på apoteket)
Håndkle
Vann
Skål

Obs: Det er også viktig å tømme dokassen/buret så du kan følge med på avføringen.

Ha Critical Care pulveret i en skål, og fyll deretter på med varmt vann. Det skal ikke være for tykt, men litt grøtete i konsistens. Flytende nok til å fylle en engangssprøyte ganske enkelt.
1-IMG_3172
1-IMG_3173
1-IMG_3177
Nå kommer det vanskelige. Nemlig å gi kaninen Critical Care. Mange prøver å holde de fast men finner ut ganske fort at kaniner er ikke noe glad i å bli holdt, spesielt når de er syke. Den beste måten å holde fast en redd, sinna og fornærma kanin er å bruke “kanin-burrito” trikset. Du pakker rett og slett kaninen inn i et håndkle, holder fast slik at den ikke kan stikke av, og deretter begynne å mate kaninen.

Kaniner har et stort mellomrom mellom fortennene og jekslene, derfor er det enkleste å stikke sprøyta inn i dette mellomrommet. Gi litt i gangen så kaninen kan svelge unna.
1-IMG_3189
Tiberius tok av seg selv så jeg slapp å tvinge det i fra siden.
1-IMG_3191
Litt søl må man regne med.
1-IMG_3192
En fornærma kaninrumpe.

Følg doseringen på Critical Care posen, og følg godt med på kaninen. Det viktigste er at apetitten og avføringen blir normal.

Posted in Alt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s