Hvorfor kastrere kaninen

Kaniner er veldig territoriale og hormonelle før de blir kastrert. Et eksempel på dette er Atlas som har time hos veterinæren på fredag. Han markerer rommet han bor på ved å både skvette og bæsje overalt. Han er så drevet av instinktene at i hans hode går det slik: “denne er min, dette er også mitt, og ikke minst det der!”. I lengden kan det være utrolig irriterende.

Tiberius ble kastrert for 3 uker siden og allerede har han sluttet å markere, blitt mer ryddig og drar ikke alt utover gulvet lengre. Uten disse behovene har man en trygg og glad kanin.

Tenk så slitsomt det er å være så hormonell hele tiden. Jeg er sikker på at Atlas blir en gladere kanin når det er over.

1-IMG_3124

En annen grunn til å kastrere kaniner er at da sørger du for at de kan bli venner. Ukastrerte hanner vil nesten aldri gå sammen. De vil fly i hverandre, prøve å “kastrere” hverandre (ja det er sant) og markere overalt. Tiberius og Atlas skal bli satt sammen når hormonene til Atlas er ute av kroppen hans. Da blir det godt å få en kaninvenn!

1-IMG_3120

Posted in Alt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s