19. En oppskrift på noe godt.

Søtpotetmos! Det er noe jeg ofte har som tilbehør til middagen i ukedagene, og det er lekende lett å lage (og veldig sunt). Visste du forresten at søtpotet ikke er en potet i det hele tatt, og smaken minner mer om gulrot enn potet?

Hva du trenger:
En stor søtpotet (ca to porsjoner)
Salt
Maldonsalt
Pepper
Ekstra lett melk eller noe lignende

Hva gjør du: Skrell poteten og skjær den i biter slik at koketiden blir mindre. Ha litt salt i vannet i kjelen og kok opp. Når vannet koker legger du bitene nedi. La det koke til de er myke (de er ferdige når du stikker en gaffel i den største biten og den sklir lett av), og ha potetene i en bolle. Mos med gaffel eller potetmoser, spe i med litt melk og ha litt pepper på. Helt til slutt når den skal spises strør du maldonsalt over som er en fantastisk kombinasjon med den søte smaken.

Vel bekomme!

1804766-11-1386848148465

Posted in Alt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s