Om å ha mange dyr

Noe jeg ofte hører er “har du ikke nok dyr nå?” “det må jo være rene dyrehagen hjemme hos deg” og så videre.

Først vil jeg si noe som er viktig å få fram: Forskjellen på oss og en dyre “samler” (også kjent som animal-hoarder) er at vi tar veldig godt vare på alle dyrene vi har. Hamsteren har et kjempe stort rottebur å være i, degusene lever i et hjemmelagd bur som er større enn det du får kjøpt på butikken, kaninene er frittgående på egne rom og kattene og hunden får alt de behøver og mere til. Mye penger går på godt for, veterinærutgifter og utstyr som passer dyra vår. Jeg vil til og med påstå at dyra våre har det bedre hos oss enn det de ville hatt det mange andre steder.

1-IMG_2879

Som Erik så fint sa i dag:
“Vi velger å omgi oss med dyr, og hva så?”
Det er det som er sannheten. Vi elsker dyra våre og ler hver dag av ting de finner på, vi har lange samtaler om kaninene eller hva kattene gjorde i dag, og de bringer oss rett og slett lykke.  Vi kan sitte å planlegge ved frokost bordet at “Kanskje tar vi oss en tur på fjellet med Laika i helga om det blir fint vær” eller “Nå må vi kastere Apollo slik at Tiberius får en venn og slipper å være ensom”. Vi smiler av gleden de gir oss, gruer oss til den dagen de forlater oss, er lei og sliten i blandt, men de er ALLTID verdt det.

1-IMG_2990

Selv om du kanskje tenker “det hadde jeg aldri klart” eller “det høres ut som et ork!” så vil jeg bare du skal vite at det betyr ikke at det er sannheten for oss. Det som er så fint er at mennesker er forskjellige, og noen har mange barn, noen lever best alene, og noen – slike som oss, har mange dyr.

Det gjør oss kanskje uvanlige, men du må vite hvor lykkelige de gjør oss, og tenk deg om neste gang du vil si noe som kan oppleves som ubehagelig for oss. Tenk heller at det er vakkert at vi har funnet noe som gir oss så mye kjærlighet. Vi føler oss svært heldige som har så mange lodne romkamerater, og vi er uendelig glad i dem alle.

Posted in Alt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s