Oxbow

Jeg har bestemt meg for å prøve å skvise inn et blogginnlegg hver eneste dag, men det er ikke bestandig at dagene mine er så interessante dessverre. Så i dag tenkte jeg å snakke litt om hvilket for jeg bruker til mine små.

1-IMG_2689

På hobbyrommet har vi tre gnagere og en kanin, og jeg har hatt en del erfaringer med smådyr og vet også derfor hvilket for jeg foretrekker.

1-IMG_2687

Oxbow fokuserer på de forskjellige artene og hva de behøver. Det er et for du kan stole på og vite at dine små venner får akkurat det de behøver (foruten om hamster for, men det skal jeg snakke om). Mange synes det er litt dyrt men det kan kjøpes billig i større sekker om man for eksempel har mange dyr.

Det selges mye for som faktisk er skadelig for smådyr. Frøblandinger kan være skadelige for kaninen og det som man også risikerer er at dyret kun spiser de bitene de liker. Dyrebutikker vil gjerne anbefale sånne for, men det er også viktig å tenke på at de ikke har utdannelse innenfor området. Om du er usikker på hvilket for du skal kjøpe til ditt kjæledyr, ta heller kontakt med veterinær.

Kaniner har svært skjøre fordøyelsessystemer da de er drøvtyggere og er avhengig av mye fiber i kosten for å være friske. Tiberius spiser for det meste høy, men en gang om dagen får han Oxbow for å få i seg de vitaminene han behøver. Han elsker det og løper rundt beina mine når det rasler i posen.

Deguser kommer fra Chile og de tåler sukker svært dårlig. De kan få diabetes om de får for mye frukt og godsaker. Mine får høy og Oxbow og de er i god vekt og friske og raske. (Oxbow selger ikke mat til deguser, men det som selges til Chinchilla gir de det behovet de har)

Hamstere er omnivore og spiser faktisk også insekter, derfor får Yrja litt animalsk føde ved siden av foret, da Oxbow for hamster dessverre ikke inneholder animalske produkter.

Jeg er superfornøyd med Oxbow og anbefaler det til alle som tenker på å få en liten venn.

Posted in Alt

One thought on “Oxbow

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s